dilluns, 30 de gener del 2012

Lady Gaga


Nom vertader: Stefani Joanne Angelina Germanotta Data de Naixement: 28 de Març de 1986. Lloc de Naixement: Manhattan Estat de Nova York, Estats Units. Ocupació: Cantant, compositora, productora, DJ, ballarina i pianista professional.
Va néixer en una família de classe treballadora. Va començar a tocar el piano als quatre anys, va compondre la seua primera balada als tretze i va participar en esdeveniments públics als catorze. Malgrat les restriccions econòmiques, Lady Gaga va estudiar en col•legi privat catòlic. Per aquest llavors la jove era disciplinada, estudiosa però insegura el que no li permetia integrar-se al grup de companys sense que això li impedeixca destacar-se en els musicals escolars. Finalment va estudiar música a l'Escola d'Art de Tisch per abandonar-la més tard i començar la seua carrera musical.
Va començar l'any 2005 quan coneix al productor Xarxa One amb qui realitza les seves primeres cançons. Va actuar en diversos clubs novaiorquesos amb un estil avantguardista i burlesque. Va conèixer també al productor Rob Fusari qui a força de la cançó ‘Radio Ga Ga’ del grup Queen va sobrenomenar a l'artista amb el seu nom actual.
Durant l'any 2007 i en diverses actuacions, Lady Gaga va col•laborar amb Lady Starlight debutant juntes en el festival musical `Lollapalooza’ rebent crítiques positives mentre paral•lelament coneixia al producte Vincent *Herbert, est li va aconseguir ingressar a Interscope Records per escriure cançons, allí el cantautor Akon va descobrir en Lady Gaga un gran potencial i va aconseguir tenir-la com a cantant per al seu segell. Així Lady Gaga passaria a ser la cantant que va debutar  The Fame aconseguint els primers llocs en països com EE.UU i Regne Unit. 

Lady Gaga és a més de cantant i productora, col.laboradora de gran quantitat d'organitzacions benèfiques. En un altre aspecte de la seua vida, ha reconegut ser hermafrodita després d'una escena delatora en un videoclip.
 LES CANÇONS QUE MÉS M'AGRADEN
•    Marry the night : Aquesta cançó magrada per que te molt de ritme .
•    The edge of glory: Aquesta també m'agrada per que té un vídeo que ho fa molt bé I ballen.
•    Judas: aquesta cançó també m'agrada per que la lletra és molt bona io també té molt de ritme.


Jere 2n ESO

1 comentari:

  1. Una xica que ens demostra que la voluntat ho fa tot, ara amb la cara ben alta pot mirar des de dalt als companys que sempre l'han rebutjat. M'agradat molt el treball, la enhorabona a Jeremias!!!!

    ResponElimina